Şanlıurfalılar Urfa’da yabancı oldu! Çizmeyi aştılar…

Şanlıurfa’da artan enflasyon ve ekonomik zorluklar vatandaşları düşündürürken, kiralık ev arayışındaki Şanlıurfalılar yeni bir sorunla karşı karşıya. Ev sahiplerinin kiralık dairelerde “yabancı ve memur” şartı araması, Şanlıurfalıları adeta kendi memleketlerinde yabancı konumuna düşürüyor.

Şanlıurfalılar Urfa’da yabancı oldu! Çizmeyi aştılar…

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞANLIURFA- Şanlıurfalı ev sahiplerinin kiralık ev ilanlarında “yabancı ve memur” şartı araması, Şanlıurfalıları kendi memleketlerinde adeta ev bulamaz hale getirdi.

Kiralık daire bulmakta zorlanan Şanlıurfalılar, emlakçılarda ve internet sitelerinde karşılaştıkları ilanlarda sıkça “memur şartı vardır” veya “sadece yabancı memura verilecektir” gibi ifadelerle karşılaşıyor. Artan enflasyon ve ekonomik zorluklar, konut sayısındaki eksiklikle birleşince vatandaşları zor bir duruma sokuyor. Kiralık ev bulma mücadelesinde karşılaştıkları bu engeller, Şanlıurfalıların yaşam standartlarını daha da zorlaştırıyor.

Şanlıurfalılar, konut sayısındaki yetersizlik ve ev sahiplerinin yalnızca memur ya da yabancı uyruklu kişilere ev kiralama talebi nedeniyle kiralık ev bulmakta zorluk çekiyor. 

Emlakçılarda ve internet sitelerinde yer alan ilanların çoğunda “memura kiralık” şartı öne çıkarken, açıklama kısmında ise “Memur şartı vardır. Lütfen ısrar etmeyiniz” veya “Sadece yabancı memura verilecektir” gibi ifadeler yer alıyor.

Enflasyonun her geçen gün artması ve temel ihtiyaçlara gelen zamlar halkı zorlarken, kiralık ev arayışındaki bu engeller, vatandaşların yaşamını daha da zorlaştırıyor.

Şanlıurfalılar Urfa’da yabancı oldu! Çizmeyi aştılar…

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.